Polar V800 arvostelu

Mahtava kuntoilumotivaattori, jolla voi seurata helposti ja monipuolisesti edistymistä. Sanon näin noin kolmen kuukauden kokemuksella.

Olen kuntoilusta kiinnostunut tietokoneen ääressä istuja. Lajeikseni valikoituivat juokseminen, maastopyöräily ja näiden lisäksi pyöräilen työmatkat.

V800 ranteessani

V800 ranteessani

V800 tuntuu aivan mahtavalta urheilukellolta. Helppokäyttöisyys ja mukavuus nousevat tärkeimmiksi tekijöksi, kun ajattelen V800:sta. Harjoituksen aloittaminen onnistuu painamalla kaksi kertaa start-painiketta. Kelloa tarvitsee ladata todella harvoin. Mitatessani työmatkapyöräilyt ja käydessäni 2-3 kertaa viikossa juoksulenkillä, akku riittää reilusti noin kolme viikkoa.

Kimppalenkillä käydessäni huomasin loytäväni V800:lla GPS-signaalin paljon nopeammin kuin kaverit edellisen sukupolven laitteilla. Sijainti löytyy muutamassa sekunnissa. Mielestäni parhaat ominaisuudet kuntoilijalle ovat: GPS, akkukesto, aktiivisuusmittari ja muokattava urheilulajilista. V800 tuntuu paljon mukavammalta ranteessa kuin edellinen Polarin, RS300. V800 on kevyt ja miellyttävä ohueeseen ranteeseeni. Toki sen koon huomaa tiukkahihaisia takkeja pukiessaan.

Polar Flowsta voi valita kuntoilussa käytetyt lajit. Urheilun aikana näytetään lajikohtaisesti erilaisia tietoja. Oletuksena lajille on määrätty neljä erilaista näkymää. Näkymiä voi lisätä, poistaa ja muokata netissä. Jokaiselle lajille voi tallentaa kahdeksan erilaista näkymää.

Lajilistasta löytyvät tavalliset urheiluvaihtoehdot sekä sisä- että ulkoliikkumiseen tarvittavat. Lisäksi V800 tukee useita monilajivaihtoehtoja: duathlon, thriatlon, multisport jne, joiden avulla voi samaan suoritukseen tallentaa eri lajien kombinaatioita. Lajilista päivittyy aika ajoin käyttäjien toiveiden mukaan.

Urheilun lisäksi V800 sisältää useita testejä. VO2 max testaus, ortostaattinen testi, joka mittaa kuntoa, R-R testi ja hyppytesti. Näiden ja harjoitusten aikana tapahtuvien mittausten perusteella voi seurata kuntoaan ja edistymistä. Testeistä on apua varsinkin silloin, jos ei vielä tunne kehoaan hyvin tai urheilu meinaa mennä yliharjoittelun puolelle. Huomasin myös pienen nuhailun näkyvän sykkeessäni.

Kaltaistani istumatyöntekijää ilahduttaa aktiivisuushälyytys. Se muistuttaa, jos on istunut 55 minuuttia paikallaan. Aktiivisuusmittaukseen saa merkinnän, jollei liiku tuntiin. Tuleepahan haettua kuppi kuumaa ja käytyä selvittämässä asoita kasvokkain työkaverin kanssa. Huomaan liikkuvani enemmän kuin aiemmin saadakseni 100 % aktiivisuustason täyteen. Hyvä homma.

Aktiivisuusmittauksessa on kuitenkin kyse laitteesta. Se arvioi kävelemisen väärin, jos pitää kuppia kädessä, eikä heiluta sitä rennosti, kuten yleensä kävellessä. Se ei myöskään osaa arvoida käveleekö vain vaatteet päällä tai suurta taakkaa kantaen. Sama hitaiden liikkeiden havaitsemisen ongelma koskee muutamia tai-chi-tyyppisiä urheilulajeja ja venyttelyä.

Pidin erityisesti Polar Beatin sanallisesta kehusta suorituksen jälkeen. Sama tieto näkyy ilmeisen helposti edullisemmissa urheilukeilloissa, kuten A300 ja M400. Sen löytää myös V800 harjoituksen tiedoista, mutta vaatii muutaman lisäpainalluksen. Tästä voi päätellä, että V800 tehtiin tavoitteellista urheilua harrastavia ihmisiä varten.

Harjoituksia voi suunnitella netissä ja erilaisiin haasteisiin voi osallistua. Samoin netissä voi seurata helposti kuntotason muutoksia ja muuta kerättyä dataa.

Pientä arjen helpostusta tulee V800 näppäinoikopoluista, mm. kellotaulun saa vaihdettua pitämällä up-painiketta pari sekuntia pohjassa. Kerätty data synkronoituu helposti kännykän kautta nettiin. Uusimpana viimeisen softapäivityksen mukana tulivat älykkäät ilmoitukset eli halutessaan saa kellon näyttämään saapuvan puhelun, iLuuriin tulleen ilmoituksen alun, kuten tekstiviestin, sähköpostin otsikon tai muun viestin.

Ainoa asia, jota V800:lla ei voi tehdä, on suunnistaminen. Joillain kilpailijoiden laitteilla voi suunnistaa, mutta tällä ei.

Tosin V800 osaa näyttää minne pitää mennä, jos kulkee suosikkireittiään pitkin. Kellotaulussa näkyy GPS:n piirtämä reitti. Suosikkireitti on kätevä tapa kulkea toistuvasti sama reitti, niin voi mitata omaa kehittymistään.

Kaikenkaikkiaan pidän V800-urheilukelloa erinomaisena ostoksena. Se lisää liikkumistani. Se motivoi liikkumaan ja on huomaamattoman kevyt.

Mainokset

Tietoja Joni Kettunen

Koodin laatua rakastava ohjelmistokehittäjä. Haluan oppia uutta ja jakaa tietoani muille. Pyöräilen työmatkani ja toisinaan vien lapsen päiväkotiin peräkärryllä. Vietän paljon aikaa perheen parissa. Viiden hengen perheeseemme kuuluu kolme lasta, joista nuorin käy päiväkodissa. Lasten hoitamisen oheella nautin kirjojen lukemisesta ja monenlaisesta pikku puuhastelusta.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s